split headband vlechtInvlechten: de een draait zijn hand er niet voor om, de ander blijft maar stoeien met het invlechten van de haren van hun kind. In dit artikel vind je 5 voorbeelden voor het invlechten van kinderhaar met tutorials, zodat ook jij straks een expert vlechten bent. 

Elsa uit Frozen

De Elsa-vlecht uit Frozen.

In dit filmpje van Prinsessenhaartjes wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je een echte Elsa-vlecht kan maken. Zo gaat jouw dochter straks als een echte prinses naar school! Om je Elsa-kapsel helemaal af te maken gebruik je ijskristal-haarpinnen (leuk  klein kadootje!). Voor deze invlecht wil je peuter wel even blijven zitten toch?

Frozen Elsa vlecht

Brede vlecht

Dit kapsel lijkt heel moeilijk, maar is het niet. Je kind heeft er wel wat dikker haar voor nodig. De truc is dat je een vlecht maakt van een deel van het haar, en dan de rest van het haar in plukken in de vlecht schuift. De complete uitleg met foto’s en een filmpje vind je op Cute Girls Hairstyles.

Pippi langkous vlechten

De Pippi Langkous vlecht

Voor de stoere meisjes is Pippi Langkous haar een super origineel en zelfs feestelijk kapsel met vlechten. Als je de vlechtjes netjes vlecht en niet te veel losse plukken laat uitsteken kan een Pippi-kapsel ook heel netjes zijn. Hier vind je een duidelijke stap-voor-stap uitleg hoe je zelf Pippi Langkous vlechten maken kan. Je moet in ieder geval gaan vlechten met ijzerdraad, dus zorg dat je dat alvast klaar hebt liggen. 

Heidi vlechtjes maken

Heidi-vlechtjes

Makkelijker wordt het niet: twee vlechtjes aan de achterkant, met een lint dat door beide vlechten is gevlochten. Je bindt de vlechten aan de voorkant vast met het lint, en je kind ziet er super chic uit voor de feestdagen. Uitgebreide uitleg en meer foto’s vind je op het blog Cup of Jo.

split headband vlecht

Kort haar vlechten: invlecht aan de voorkant

Kun je ook invlechten met kort haar? Zeker! Dit kapsel kan je met kort of halflang haar maken. Je hebt alleen kleine elastiekjes nodig, en geduld, want dit kapsel kost wel even tijd, maar het is niet moeilijk. En het is een heel lekker kapsel voor je kind, want het haar blijft netjes naar achteren zitten. De uitgebreide beschrijving vind je op Cute Girls Hairstyles.