Oppasbron.nl is overgenomen door Sitly.nl. Bij het overgenomen platform hadden 130.000 oppassers en ouders zich ingeschreven. Sitly telde zelf al ruim 300.000 leden in Nederland en verstevigt met de overname haar marktleiderspositie.

Versteviging van de oppasmarkt

Folkert Waardenburg, oprichter van Oppasbron.nl, ziet de verkoop als een gezonde ontwikkeling voor Sitly om te groeien binnen de markt. ‘In 2008 ben ik met Oppasbron.nl begonnen, toen er nog maar twee of drie andere oppassites bestonden. In de tussentijd zijn er veel partijen bijgekomen, wat de groei op den duur belemmert. De markt in Nederland is behoorlijk concurrerend. Deze overname van Sitly is een logische stap om de concurrentie voor te blijven.’

‘Wij willen Sitly-gebruikers maximale keuzevrijheid geven bij het vinden van een oppas, gastouder of oppaswerk in hun eigen buurt. Je moet de grootste blijven om dit te kunnen waarmaken. Deze overname sluit daarom goed aan bij deze strategie’, aldus Jules van Bruggen, CEO van Sitly.

Verschuiving naar online door nieuwe regelgeving

In Nederland is het heel normaal geworden om je oppas, gastouder of oppasgezin online te vinden. Het is inmiddels een gebruikelijk alternatief geworden voor de traditionele kinderopvang.

Door de invoering van de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) zijn de kwaliteitseisen binnen de reguliere kinderopvang flink aangescherpt. Door deze wet moeten er meer verzorgers op een groep kinderen staan. Het tekort aan personeel en de hierdoor oplopende wachtlijsten bij kinderdagverblijven leidt tot een verschuiving naar online alternatieven, waar ouders oppassers en gastouders in hun buurt kunnen vinden. 

‘We zagen deze verschuiving naar online ook toen de overheid in 2012 begon met bezuinigen op de kinderopvangtoeslag. Hierdoor namen de kosten van kinderopvang voor gezinnen sterk toe en gingen ouders op zoek naar alternatieven. Ook nu weer zien we een toename doordat wachtlijsten oplopen waardoor ouders te lang moeten wachten op plek in de reguliere opvang’, aldus Van Bruggen en Waardenburg.

Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa wordt het steeds normaler om je oppas, gastouder of oppaswerk online te vinden. Sinds twee jaar is Sitly ook in Latijns-Amerika actief waar de dienst erg goed aanslaat.

Over Sitly

Sitly begon in 2009 onder de naam ‘Oudermatch’ als een hobbyproject van Jules van Bruggen. Hij was vader van een pasgeboren baby en dringend op zoek naar kinderopvang. In 2012 zegde hij zijn baan op en vormde een klein team om zich heen om het concept verder uit te rollen naar andere landen. Eerder nam Sitly ook al oppassers.nl over. Inmiddels is Sitly actief in 12 landen in Europa en Latijns Amerika. Sitly.nl is ook te vinden in de App Store en de Google Play Store.  

Over Oppasbron.nl

Oppasbron.nl brengt ouders en oppassers door heel Nederland met elkaar in contact. In 2008 was oprichter Folkert Waardenburg, destijds student Bedrijfskundige Informatica, zelf aan het oppassen. Hij vroeg zich af hoe andere oppassers aan hun oppasadresjes kwamen en hoe ouders op hun beurt een oppas konden vinden. De markt was destijds nog klein en dat bracht Folkert op het idee om zelf een oppassite te bouwen. Inmiddels hebben meer dan 130.000 oppassers en ouders zich aangemeld op Oppasbron.nl. 

oppasbron wordt sitly