traktatieplantjeWie jarig is, trakteert. Een Hollandse traditie waar je je als moeder helemaal op kan uitleven. Vandaag vijf tips voor originele traktaties, van super simpel tot behoorlijk ingewikkeld. 

traktatie potjes

1. Gezond en goedkoop

Een potje met vingerpopjes en rozijntjes, en een vrolijk naamlabel voor elk kindje. Makkelijk en heel gezond. Op veel scholen is het niet toegestaan om op zoete dingen te trakteren, dan is deze traktatie ideaal. 

Taart barbie

2. De Barbietaart

Niet origineel, maar dat kan kinderen niks schelen. De Barbietaart is makkelijker dan je denkt, je bakt (of koopt!) gewoon een tulbandcake en bekleedt deze met marsepein. 

traktatieplantje

3. Origineel

Het lijkt een schaal met plantjes, maar in de bekertjes zit een cheescake-brownie gebakje verstopt. Afgemaakt met een groen takje munt maak je met deze traktatie zeker indruk op school of op de crèche. Het recept vind je op Maandag Daandag.

paascupcakes4. Makkelijker wordt het niet

Heb je geen tijd om zelf te gaan knutselen, of gewoon geen zin: doe niet moeilijk en bestel mooie cupcakes voor je kind. Vraag ernaar bij een bakker in je buurt, of zoek online naar een goede cupcakebakker. De vrolijke cupcakes hierboven zijn van Alexandra’s Droomtaartjes.

traktatie

5. Gezond en grappig

Handig voor als je liever niet op iets zoets trakteert: Angry Birds gemaakt van Babybel-kaasjes. Het is even een werkje om deze traktatie te maken, maar het is niet moeilijk. De wenkbrauwen en ogen van het vogeltje zijn gemaakt van nori, vellen zeewier die je ook voor sushi gebruikt. Niet om mee te gooien!