peuterspelletjes boembai
Of je nou ouder bent of oppas: soms heb je gewoon geen idee wat je nu weer met je kinderen moet doen. Vooral als het regent, en alle YouTube-versies van ‘hansje pansje kevertje’ zijn al voorbij gekomen. Vandaag delen we vier originele peuterspelletjes. 

peuterspelletjes yoga

1. Yoga

Peuters vinden yoga vaak heel leuk, ze kunnen de bewegingen in hun eigen tempo nadoen en oefenen met motoriek en evenwicht. Yoga is lekker rustig, en ook kleine kinderen kunnen meedoen: yoga is al geschikt voor baby’s vanaf vier maanden. Op de website van KinderYoga vind je meer voorbeelden waarom yoga goed voor kinderen is. 

peuterspelletjes props

2. Selfies!

De meeste peuters vinden het leuk om samen op de foto te gaan. Dit doe je waarschijnlijk al regelmatig, maar met deze grappige printables kan je van foto’s een leuke activiteit maken. Ook als oppas of gastouder is het leuk om foto’s te maken met en van je peuter, dit wordt door ouders vaak erg gewaardeerd! Deze printables van Oh Happy Day print je uit en plak je op karton, zo maak je je foto’s nog bijzonderder.

peuterspelletjes boembai

3. Ouderwetsch buiten spelen

We noemden dit speelgoed al vaker, maar het is zó leuk: met superbellen blaas je enorme zeepbellen, soms wel groter dan je peuter! Een ander leuk buitenspel is Boembai. Boembai is onwijs simpel en kost bijna niks, maar super spannend. Je bestelt online speciale elastische bandjes, waarmee je aan ieders been een ballon vastmaakt. Je kan in teams spelen, dan moet je zo veel mogelijk ballonnen van de andere kleur kapot trappen, of één tegen één. Boembai is o.a. verkrijgbaar bij Trendy Speelgoed.

gekke dierentuin

4. Verantwoorde apps

De makkelijkste manier om een peuter bezig te houden: spelletjes op de iPad. Niet altijd even pedagogisch verantwoord, maar met de juiste spelletjes in de juiste dosering kan een iPad heel leuk en leerzaam zijn. De app De te gekke dierentuin heeft de Media Ukkie Award 2013 gewonnen, en is dus helemaal verantwoord. Met deze app kan je peuter zelf een dier samenstellen met lichaamsdelen uit de gekke dierentuin, en bij elk dier je eigen geluid opnemen.

 

Foto yoga: Nongbri Family Pix