Het is weer bijna eind oktober… dus tijd voor Halloween! Wil je Halloween met kinderen vieren? Het kan op verschillende manieren en is geschikt voor alle leeftijden! In dit artikel vind je ideeën voor kleine en grote kinderen. Halloween voor kinderen is hartstikke leuk!

Halloween met kinderen vieren: feest voor peuters en kleuters

Verkleden alleen met carnaval? Nee hoor. Je hebt nu mooi twee keer per jaar een excuus om de verkleedkleren van zolder te halen. Verkleed je zo griezelig mogelijk. En daar hoort natuurlijk ook schminken bij. Heb je geen verkleedkist? Bekijk dan hier 5 goedkope en originele kostuums voor kinderen.

Een griezelverhaaltje lezen. Nee, natuurlijk niet té eng (want je wil je kinderen geen nachtmerries bezorgen) maar er zijn hele leuke boekjes over grappige monstertjes of vriendelijke spookjes. Of verzin er zelf een!

Verzin een toverspreuk. Zelfs de allerkleinsten vinden het leuk om mee te verzinnen. Wie verzint de leukste? Voor een extra effect gebruik je natuurlijk een toverstokje!

Knutsel spinnen en heksenhoeden van papier. Van een rondje en vier sliertjes maak je al heel snel een leuk spinnetje. En een spin of heksenhoed kan door de kinderen zelf worden getekend of geschilderd. Of kijk naar andere Halloween-versieringen die je kunt maken. 

Versier een pompoen. Niets is zo verbonden met Halloween als pompoenen. Zelfs met de allerkleinste kun je gemakkelijk pompoenen versieren!

Versier mandarijnen als pompoenen. Pompoenen een beetje te groot? Dan kun je ook mandarijnen als pompoentjes gebruiken. Teken er grappige en griezelige gezichtjes op… en ze smaken extra lekker natuurlijk!

Halloween voor de oudere kinderen

Enge Halloween spelletjes voor kinderen bedenken is hartstikke leuk! Je kunt ze natuurlijk zo eng maken als je zelf wil.

Griezelen bij griezelfilms. Er zijn een aantal heel geschikte griezelfilms voor kinderen. Denk aan Casper het vriendelijke spookje, de Harry Potter films, E.T. of de films van de Griezelbus. Natuurlijk kun je ook alle Kippenel 

Speurtocht in het donker. Verstop van tevoren een aantal pompoenen op een route en trek er ’s avonds met de kinderen op uit. Geef ze een schatkaart waar de pompoenen ongeveer liggen. Wil je het extra spannend maken voor de oudere kinderen? Laat de route dan lopen langs een kerkhof. Of schakel iemand in om de kinderen halverwege te laten schrikken.

Maak een boodschappenlijst voor heksensoep. Stuur de kinderen op pad om ingrediënten voor heksensoep te maken. Blaadjes, kleine steentjes, een spinnenweb, en regenwormen, je kunt het zo gek niet verzinnen. Laat de kinderen in groepjes van twee zoeken. Het groepje dat als eerste terug is met alle ingrediënten heeft gewonnen.

Het mummie-spel. Neem een paar rollen wc-papier. De kinderen gaan per tweetal een mummie maken: Eén wordt de mummie, één maakt de mummie. Doe het wel voorzichtig, want als het wc-papier afscheurt moet je opnieuw beginnen. Welk groepje heeft de mooiste mummie gemaakt?

Maak griezelige Halloween hapjes. Ook draakjes en spookjes moeten eten natuurlijk 🙂

Vieren jullie al Halloween met kinderen? Doen jullie andere spelletjes? Show ons vooral je feest in een reactie!