Ontdek het uurtarief van oppassers in je buurt

Min. leeftijd Max. leeftijd

Bereid om:

Het leuke van Halloween is dat het geschikt is voor alle leeftijden. En de voorbereiding is het allerleukste: in de weken voorafgaand aan Halloween kun je al heel veel doen om in de stemming te komen. Je hele huis moet immers versierd worden. Je kunt ze kopen, maar je kunt ook zelf Halloween versieringen maken. Ook voor kinderen is dat heel leuk om te doen! Op zoek naar ideeën? Kijk hieronder.

Halloween-decoraties voor kinderen – door kinderen! Die mogen natuurlijk niet ontbreken als je een Halloween feest voor kinderen organiseert. Zelf Halloween versiering maken betekent veel meer Halloweenplezier en je kunt ze met het hele gezin knutselen. 

Natuurlijk kun je ze kopen, maar als je zelf Halloween decoratie maakt is dat veel goedkoper. We hebben 10 DIY-Halloween-decoraties op internet gekozen die we erg leuk vinden en die gemakkelijk te maken zijn. Met eenvoudige en gemakkelijk verkrijgbare materialen  is het geschikt voor kinderen, zelfs met een klein budget.

Zelf Halloween versieringen maken met papier en karton

Met verschillende kleuren papier en karton kun je al heel veel gemakkelijke Halloweenknutsels maken. Dus pak een schaar en lijm en begin!

De slinger van pompoenen

Teken een paar pompoenen op oranje papier of karton en knip ze uit. Vervolgens kun je ze versieren met ogen en monden van zwart papier. Is je kindje nog niet zo handig met een schaar, kun je er ook voor kiezen om met een prikpen te werken. Bind de pompoenen vervolgens aan elkaar met een stukje touw en je hebt een prachtige slinger met pompoenen!

Halloween decoratie zelf maken

Gekleurde vleermuizen

Deze gekleurde vleermuizen zijn gemakkelijk te maken. Je hebt wc-rollen nodig, gekleurd en wit en zwart papier voor de ogen en tanden. Wil je de wc-rollen niet inpakken, kun je ze ook verven. Vervolgens vouw je de boven- en onderkant van de wcrollen dicht, je plakt ze vast met een stukje plakband. Plak ze hier en daar voor het raam en je hebt een prachtige versiering.

halloweenversiering, vleermuizen

Het pompoenmedaillon

Heel gemakkelijk: Koop een paar papieren borden (of verf de borden zelf met oranje verf). Teken op zwart papier gezichtjes en knip (of prik) ze uit. Maak er met groen papier een steeltje aan vast en je hebt bordjes die je neer kan zetten, op kan hangen of waar je eveneens een slinger mee kunt maken. Ook dit is heel leuk om samen met kleine kinderen te doen.

Vleermuizen om op te hangen

Zwarte vleermuizen jagen toch altijd wel een beetje angst aan! Je maakt ze simpel met zwart karton. Snijd of knip ze uit, en gebruik wiebeloogjes. Als je die niet hebt, kun je ook wit en zwart papier gebruiken. Hang ze op de kop naast je huis en griezelen maar! 

zelf halloween versieringen maken, vleermuizen van karton

Halloween versieringen voor kinderen: andere materialen

Zelf Halloween versieringen maken hoeft niet alleen maar met papier of karton, maar er zijn ook een heleboel andere materialen die je in je huis hebt en waar je snel een leuke decoratie van maakt. Lees snel verder!

De mummielantaarns

Gebruik een glazen potje, een oude bierpul of een glazen theelichtje. Wikkel hier gaas of dunne witte stof omheen. Zet het laatste stukje vast met leukoplast zodat het niet los schiet. Teken met watervaste stift de oogjes en zet er een LED-kaarsje in. Superleuk in het donker! Pas op met echte waxinelichtjes, de potjes kunnen warm worden en als er een stukje gaas per ongeluk over het randje uitsteekt, kun je brand krijgen. LED-verlichting is de veiligste oplossing. Je koopt al voor een paar euro een aantal LED-waxinelichtjes bij winkels als BigBazar of de Action.

spooklichtjes, halloweenversiering

De zachte spookjes

Heb je nog ergens wat wattenballen liggen? Zo nee; voor nog geen euro heb je al best wel een flink aantal ballen. Lijm ze aan elkaar en plak er een gezichtje op. Hang ze vervolgens met een touwtje in de gang, zo verwelkomen ze de gasten van je Halloweenfeest!

De mummiedeur

Dit is even een werkje en je kunt het het beste met zijn tweeën doen, maar hoe leuk is het om de deur die naar het Halloween feest leidt te versieren! Je kunt dit met wc-papier doen, maar de kans dat het scheurt is groot. Heb je nog ergens witte, brede schilderstape liggen? Dat is hier uitermate geschikt voor. Doe het wel de middag van je feest, dan kun je de schilderstape nog goed verwijderen en hoef je na je feest geen lijmresten te krabben. Van wit en zwart karton maak je de ogen. En voilà! 


Een extra handje nodig voor je Halloween feest of je voorbereidingen? Kijk eens welke babysitters er beschikbaar zijn in jouw buurt. Registreer bij Sitly. Het is gratis!


Geest pompoenen

Koop een paar kleine pompoenen in verschillende vormen (of als je al ver van tevoren begint, zaai zelf wat pompoenzaadjes in het voorjaar!). Schilder ze vervolgens wit met acryl- of plakkaatverf. Het ontwerp van zwarte ogen en wijd open mond doet de rest. Deze geestpompoenen kun je zowel binnen als buiten neerzetten.

De beschilderde pompoenen

Je kunt pompoenen heel goed beschilderen, en ze zo eng maken als je zelf wil. Deze is heel kleurrijk! Ook voor de allerkleinsten is een pompoen verven heel leuk, daarvoor gebruik je bijvoorbeeld vingerverf. Het is ook een leuke activiteit voor op je Halloween feestje zelf: schilder ze samen! Er zijn heel veel manieren om pompoenen te versieren

Halloween-versieringen voor kinderen

De bewegende spoken

Een van de leukste Halloween versieringen om zelf te maken: verf oude conservenblikken wit en gebruik zwart voor het gezichtje. Lijm stroken papier of stof uit een oud laken aan de binnenkant van het blikje. En hang ze dan samen her en der op, binnen of buiten zoals op de foto.

Ben je klaar met versieren? Ga dan snel verder met de rest van je Halloween voorbereidingen! In de onderstaande artikelen vind je nog meer tips voor Halloween:

Veel plezier met je Halloweenfeest!