Wie heeft er nog nooit iets geknutseld met pasta? Iedereen heeft ooit wel eens een knutselwerkje gemaakt met macaroni of penne. Je kunt er een aantal leuke uren mee doorbrengen. Groot voordeel: knutselen met pasta is makkelijk en goedkoop. Zoek je naar leuke ideeën? Die vind je in dit artikel.

Hieronder vind je knutsels met pasta die geschikt zijn van kinderen van ongeveer 3 tot 9 jaar. Daarom zijn het gemakkelijke werkjes waar weinig materialen voor nodig zijn (verf, schaar, lijm, soms elastiekjes).

TIP: Vinden je kinderen verven niet zo leuk of heb je geen zin in dat geklieder? Of willen jullie niet wachten tot de verf droog is? Bereid dan de gekleurde paste voor: Doe wat lijm en verf in een diepvrieszak en gooi er wat pasta bij. Meng het in zak en laat de pasta vervolgens drogen op een vel (bak)papier. Doe dit voor elke kleur en je hebt alvast gekleurde pasta om mee te werken.

knutselen met pasta, gekleurde penne

  1. Knutselen met pasta voor kinderen: kettingen en armbanden

Kettingen en armbanden van pasta zijn altijd leuk om te maken, zeker als je veel verschillende kleuren hebt. Het enige wat je nodig hebt is gekleurde pasta (penne, macaroni of elke andere buisvormige pastasoort) en een touwtje of elastiek. Als de ketting of armband van pasta de goede lengte heeft bereikt, leg je een goede knoop. Je kunt de armband of ketting van pasta natuurlijk nog mooier maken door niet alleen pasta maar ook kraaltjes te rijgen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden, maar wees vooral creatief!

Deze cadeaus zijn ook ideaal voor Moederdag. Maar als je op zoek bent naar meer ideeën, raden we je aan om onze post te lezen met een aantal leuke ideetjes voor Moederdag.

  1. Dinosaurus skelet knutselen met pasta

Dinosaurussen zijn altijd leuk voor kinderen. Dit is dan ook een heel leuke knutsel van pasta! Zoals je op de afbeelding kunt zien heb je verschillende soorten pasta nodig. Je hebt een stevig vel papier nodig of gekleurd karton naar keuze en lijm (en misschien moet je even Googlen op dinosaurus skeletten voor een voorbeeld). Met holle spaghetti (genaamd Bucatini of Perciatelli), macaroni en wat spaghetti kom je al een heel eind.  

  1. Fotolijst van pasta maken

 Een fotolijst knutselen met pasta is geschikt voor alle leeftijden: je kunt het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wil! Snijd een frame uit karton of koop een simpele houten fotolijst die je kunt versieren. Lijm vervolgens pasta op het frame zoals op het voorbeeld, of maak je eigen vrolijke fotolijst met verschillende kleuren en soorten pasta. Dit is ook leuk voor moederdag: laat het (oppas)kind een leuke foto uitzoeken om erin te doen.

  1. Knutselen met macaroni: de kalkoen

Om deze grappige kalkoen te maken heb je een kartonnen plaat of een oude kartonnen doos nodig. Laat het kind twee cirkels knippen, één kleine voor het gezicht, en een grotere voor het lijf die het kind in kleine bogen snijdt zodat het op een wolkje lijkt. Zie hieronder het voorbeeld. Vervolgens moet u de grote ‘veren’ uitsnijden. Plak de pasta zoals je kunt zien in de afbeelding. Als je klaar bent, kun je de wiebeloogjes op het gezichtje plakken en klaar is je kalkoen!

  1. Knutselen met pasta: slangen maken

Je kind maakt zijn eigen speelgoed! En het is ook nog goedkoop en simpel te maken. Je hebt alleen nodig:

  • natuurlijke of gekleurde buispasta (bijvoorbeeld Penne)
  • Een stuk elastiek of een touwtje
  • gekleurd papier
  • spaghetti

Je start door een flinke knoop te leggen in het touw of de elastiek (die moet groter zijn dan het gat in de pasta). Je kind kan vervolgens de pasta aan de andere kant gaan rijgen. Als het einde van het elastiek of het touw is bereikt knoop je ook die kant dicht, en dan kan je kind een klein ovaal uitknippen uit het gekleurde papier voor het hoofd. Je kunt de ogen van de slang tekenen of wiebeloogjes gebruiken. Lijm vervolgens twee stukjes pasta voor de gevorkte tong aan de onderkant van het kopje vast, zodat je ze nog net wel kan zien en lijm het hoofd vast aan de knoop in het touw of elastiek. En voila!

Ben je nog niet uit geknutseld? Misschien kun je dan ook eens bij onze andere knutselblogs kijken:

Liever een spelletje spelen? We hebben genoeg ideeën in ons blog 101 spelletjes voor kinderen in en rond het huis.


Zoek je een gastouder of oppas voor je kinderen? Registreer je gratis en vrijblijvend bij Sitly kijk wie er in jouw buurt beschikbaar is!


 
Heb je een iPhone of Android telefoon? Download de Sitly app dan op je telefoon op tablet door op de onderstaande button te klikken.
 
Google App