Er wordt wel eens gezegd dat er geen weer is waarin je niet buiten kunt spelen en dat je je op kou en regen kunt kleden. Dat is natuurlijk allemaal waar, maar het is niet altijd leuk. We gaan weer binnen spelen met het koude en natte weer! Maar wat als je kinderen zat zijn van hun speelgoed en zich gaan vervelen? In dit artikel 5 ideeën om binnen te spelen bij nat en koud weer. 

 

kleurpotloden

1. Kleurplaten printen en kleuren

Wij kleurden vroeger uit een kleurboek, maar wist je dat je ook heel veel kleurplaten online kan vinden? Deze print je gewoon zelf uit. Een paar aanraders: bij Studio100 Kleurplaten vind je televisiehelden zoals Maja de Bij en Kabouter Plop, en op de website van Disney vind je alle Disneyfiguren. Heb je zin om zelf ook mee te kleuren (hartstikke hip!), kijk dan eens op het Pinterst-board van Dover Publications.

doos, karton, fort bouwen

2. Een fort bouwen van dozen

Met een fort kunnen kinderen uren zoet zijn: bouwen, erin spelen, afbreken… En alles wat je nodig hebt is wat lakens en een tafel of wasrek. Voor originele ideeën voor het bouwen van een fort kijk je bij Femme.nl, zij maakten een overzicht van 7 forten die je binnen no-time bouwt, o.a. een fort van boeken, een verlicht fort met kerstlampjes.

sumo worstelen, binnen spelen

3. Sumo-worstelen met kussens

Dit idee vond ik bij All for the boys: ‘sumo-worstelen’ voor kinderen. Je maakt een sumo-pak door een wijd t-shirt voor volwassenen te vullen met kussens. Super simpel maar leuk!

dansen, kleuter, peuter

4. Dansen!

Als je er de energie voor hebt: ga lekker dansen met je (oppas)kindjes. Vooral wanneer de kinderen zich vervelen en sloom beginnen te worden kan een korte danssessie ze weer tot leven wekken. Een beetje beweging is bovendien heel gezond! Op Spotify vind je veel leuke playlists voor kinderen, onze favoriet is de vrolijke Kids Work Out playlist. Kijk ook bij Moodkids voor 3 tips voor dansen met kinderen van een streetdance-lerares.

kinetisch zand

5. Kinetisch zand

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen: kinetisch zand is steeds populairder. Met dit zand kan je gewoon binnen spelen, en hele mooie kastelen en bouwwerken maken. Het is moeilijk uit te leggen hoe het zand precies werkt, in het filmpje hieronder krijg je een goed beeld van dit bijzondere zand. Je koopt het o.a. bij Bol.com.

Nog meer spelletjes doen? Kijk dan eens in onze uitgebreide blog “De 101 leukste spelletjes voor kinderen in en rond het huis.” Welke spelletjes doen jullie binnen met jullie kleuters?