jip janneke, plassen stampen, regenBinnen spelen als het regent? Nergens voor nodig! In dit blog laten we zien wat je allemaal buiten kan doen in de regen. 

Plassen stampen en modder kruipen voor de kleintjes

Zo schattig dit filmpje! Als je je kinderen van kleins af aan leert dat spelen in de regen leuk is, zullen ze ook als ze ouder zijn eerder in de regen naar buiten gaan. Een baby kan al in de modder kruipen, en peuters vinden in de plassen stampen geweldig. Wist je dat spelen met modder en water ook nog heel educatief is? Zo leren kinderen al op jonge leeftijd de verschillende structuren kennen!

waterproof overall, regenpak

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

Om in de regen te spelen heb je in ieder geval regenlaarsjes nodig, en het liefst ook een regenjas. En wist je dat er ook waterproof-overalls te koop zijn voor kinderen? De overalls van Chick-a-dees zijn waterdicht en naadloos, hiermee ben je 100% immuun voor de regen.

dierenzoeker, app

Wormen zoeken!

Als het regent komen er allerlei dieren te voorschijn die zich met mooi weer niet laten zien. Ga dus eens op zoek naar wormen, slakken en kikkers, en tel hoe veel er in jullie tuin wonen. Met de app Dierenzoeker kan je precies uitzoeken welke soorten dieren er in de tuin leven. Je vult de kenmerken van het dier in: hoeveel poten heeft het dier, welke kleur, enzovoorts en dan laat de app zien welke soort het precies is.

tent, kamperen, kinderen

Kamperen in de regen

Als er donkere wolken aankomen, maar het regent nog niet: snel een tent opzetten! De dreigende regen maakt het extra spannend, en als de regen begint kunnen de kinderen in de tent spelen en naar het geluid van de regen luisteren. Heb je geen tent? Een paar pvc buizen, oud tafelzeil of wat plastic vuilniszakken voldoen ook. En ondertussen kan je als ouder of oppas rustig de krant lezen.

spelen, modder, kinderen

Houdt een moddergevecht

Als het flink regent zorgt de natuur voor het allerleukste speelgoed: modder! Bij warm weer kunnen kinderen in hun zwembroek in de modder spelen, en als het wat kouder is in een setje oude kleren. Op de website van Modderdag vind je ideeën voor spelen in de modder.

stoepkrijt, emmer

Regenkunst maken

Stoepkrijt is leuk als het droog is, maar nog leuker wanneer het regent! Kruimel een paar stukjes stoepkrijt op een papieren bordje of een stevig stuk papier. Ga daarna door de regen lopen en zie hoe het oplost in de mooiste kleurige kunstwerken. Een paar druppels etenskleurstof lenen zich hier ook heel goed voor.

Regent het toch te hard? Dan kun je altijd nog binnen spelen. Kijk eens naar onze 101 spelletjes voor kinderen; er zit vast iets bij wat ze leuk vinden!

 

Spelen jullie wel eens buiten in de regen met jullie kinderen? Wij horen graag jullie leukste regenspelletjes!