Welk kind houdt er nu niet van speelgoed? Speelgoed is goed voor de ontwikkeling en creativiteit, maar heeft ook een keerzijde: het kan voor een hoop rommel zorgen. Dit geldt zeker voor klein speelgoed zoals LEGO en autootjes. In dit artikel geven we je tips om het netjes te houden- en je kunt er nog creatief mee aan de slag ook! Lees verder hoe speelgoed opruimen leuk kan worden omdat het er opgeruimd zo gaaf uit ziet.

kastje van wcrollen, speelgoedauto

Garage voor speelgoedauto’s

Men neme een (fruit)kistje of stevige (schoenen)doos, flink wat lege wc-rollen, lijm en eventueel wat verf. Het is simpel: lijm de wc-rollen één voor één en plak ze in het kistje. Met een laag verf kun je de buitenkant wat kleur geven. Laat het drogen, en voilá: je garage voor speelgoedauto’s is klaar. Dit “kastje” is ook handig om poppen of kleine knuffels in op te bergen.

emmertjes voor het opruimen van speelgoed

Emmertjes aan de muur

Veel opruimaccesoires voor de keuken kunnen ook gebruikt worden om speelgoed mee op te ruimen. Neem bijvoorbeeld deze emmertjes, die je makkelijk aan de muur kunt hangen. Hier kunnen verschillende dingen in, zoal LEGO, poppen, pennen en ander klein speelgoed. Wat je nodig hebt is een stang voor aan de muur, een haak en emmertjes. Bevestig de stang aan de muur, hang de haak erop en vervolgens het emmertje.
De benodigdheden kun je kopen bij bijvoorbeeld de IKEA (op de keukenafdeling).

kruidenrek, kinderboeken

Kruidenrekjes als boekenplankjes

Ook te vinden op de keukenafdeling van IKEA: kruidenrekjes. In plaats van ze in je keuken te hangen en er potjes kruiden op te zetten, kun je ze ook op de kinderkamer hangen. Zo krijg je hele leuke en aparte boekenplanken.

schoenenzak, barbies

Schoenenzak aan de deur

Bij zowel de IKEA als de HEMA kun je schoenenzakken vinden die je aan de deur op kunt hangen. Naast handig om je schoenen op te bergen, zijn deze zakken ook erg handig om speelgoed op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan poppen, autootjes, schrijfwaren en ander klein speelgoed. Je kunt het nog makkelijk sorteren ook! Zo wordt speelgoed opruimen ineens leuk.

potten met dieren deksels

Potten met dierendeksels

Nog een idee voor klein speelgoed: potten met vrolijk gekleurde dierendeksels! De potten zijn erg leuk en simpel te maken. Je koopt ze bij winkels als Blokker, Action of Xenos. Verder heb je sterke lijm nodig, spuitverf en plastic speelgoeddiertjes.
De stappen zijn simpel:

– Lijm de diertjes op de deksels van de potten. Laat ze goed drogen
– Geef de deksels een leuk kleurtje door deze in te spuiten met spuitverf
– Als het nodig is, doe er nog een laag verf overheen
– Vul de potten met speelgoed en doe de deksels erop.

Hebben jullie nog andere creatieve ideeën voor het opruimen van speelgoed? Deel het met ons in een reactie hieronder!