soctopus, cadeau, zelf makenHeb je nog niet al je kerstcadeaus in huis gehaald? Ben je iemand vergeten en zijn de winkels al dicht? Geen nood!  Dan ga je gewoon zelf kerstcadeautjes maken. Wij hebben een paar van de leukste ‘last-minute’ kerstcadeautjes voor je op een rij gezet. Kerstcadeaus zelf maken was nog nooit zo gemakkelijk en snel.

Niet iedereen is even handig met een naaimachine of met knutselen in het algemeen. In dit artikel vind je ideeën die wat moeilijker en gemakkelijk te maken zijn. Want iedereen kan zelf kerstcadeautjes maken. Het voordeel? Je decembermaand is iets minder duur (want de meeste dingen heb je gewoon al in huis) en het is allemaal gerecycled, dus ook nog beter voor het milieu.

confetti glazen, zelf maken, kerstcadeaus

Confettiglazen

Deze glazen zijn heel leuk om samen met je (oppas)kinderen te maken! Het enige wat je nodig hebt is een paar glazen (bij voorkeur wat bredere, rondere glazen), een kwastje en verschillende kleuren acrylverf. Maak de mooiste beschilderde glazen. Is het cadeautje voor kleinere kinderen? Gebruik dan in plaats van glas een plastic beker. 

etui, last-minute cadeau, zelf maken

Etui’s met een strik

Zoek je een nuttig cadeau wat er ook leuk uitziet, dan heb je dat zojuist gevonden. Etui’s zijn altijd handig voor je (oppas)kinderen; ze kunnen hun potloden en pennen er makkelijk in bewaren, en zijn handig om mee naar school te nemen. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Deze etui’s zien er leuk uit en je hebt er slechts verschillende stukken stof voor nodig, wat voering en een rits. De tutorial vind je hier (in het Engels): See Kate Sew

soctopus, cadeau, zelf maken

Soktopus

Dit is wel de simpelste tutorial die we tot nu toe zijn tegengekomen. De instructies zijn als volgt:

  1.  Neem een sok
  2.  Vul met stof, watten of plastic zakjes
  3.  Naai dicht (of bind dicht met een touwtje) 
  4.  Knip benen uit de onderkant van de sok
  5. Plak oogjes op het hoofd.

Simpel, nietwaar? Erg leuk voor wat kleinere kindjes! Voor meer voorbeeldjes hiervan kun je op deze Pinterest-pagina terecht.

koekjesmix, pot, zelf maken

Koekjes in een pot

Wat is er nu beter in deze koude wintermaanden dan lekker samen koekjes bakken? Met deze koekjesmixen maak je jong en oud gegarandeerd blij. Het is simpel: doe de droge ingrediënten voor de koekjes in een pot, doe er een strik omheen en eventueel een kaartje, en voilà! Je koekjespot is klaar. 

Deze cadeautjes zien er prachtig uit, mede door het gebruik van de (momenteel erg populaire) ‘mason jars’, ook wel bekend als weckpotten of voorraadpotten, en de verschillende lagen die je door het glas heen ziet. De hele tutorial vind je bij Something Turqoise. Zij gebruiken de koekjes als cadeautjes voor gasten bij een bruiloft, maar het is natuurlijk een mooi cadeautje voor meerdere gelegenheden! Ook geven zij voorbeelden hoe je er mooie labels en stickers op kunt plakken. Die kun je natuurlijk naar wens aanpassen. De tutorial is in het Engels.

haai handdoek, last-minute

Haai-handdoek

Afdrogen wordt een feest met deze haaien-handdoek, speciaal voor stoere jongens en meiden! Haal je naaisetje en oude handdoeken uit de kast (of koop een paar nieuwe), en knutsel erop los. Deze handdoek is bruin, maar je kunt uiteraard andere kleuren gebruiken voor een extra feestelijk effect. De hele tutorial is hier te vinden.

Toch nog te veel werk? Je kunt ook altijd je kinderen aan het werk zetten die mooie kerstversiering maken voor in iemands boom, dat vinden veel mensen ook leuk om te krijgen.

Heb je iets van deze cadeautjes gemaakt? Wij zien jullie creaties graag terug op onze Facebook-pagina. Hele fijne feestdagen gewenst namens Sitly!