Ontdek het uurtarief van oppassers in je buurt

Min. leeftijd Max. leeftijd

Bereid om:

15 maart gaan veel leraren in het basisonderwijs staken. Heb jij je opvang voor de stakingsdag al geregeld, of moet je dat nog doen?

De meeste ouders begrijpen waarom de leraren van hun kinderen gaan staken, maar het zadelt ze ook met een probleem op: hoe regelen we de kinderopvang? Niet dat je niet thuis wil zijn voor je kinderen, maar het is ook fijn om vakantiedagen voor vakantie over te houden.

Gelukkig is er nog tijd genoeg om een oplossing te vinden. Sitly helpt je op weg met het vinden van een oplossing.

Een oppas tijdens de stakingsdag

Omdat tijdens deze landelijke staking ook de middelbare scholen en het hoger onderwijs dicht gaan, zijn er veel middelbare scholieren en studenten vrij. Vraag je eigen oppas of ze tijd heeft. Heeft ze geen tijd of heb je nog geen oppas, zoek dan een leuke oppas op Sitly.nl. Inschrijven is gratis en vrijblijvend, je kunt meteen kijken of er een leuke oppas in je buurt is die misschien tijd heeft.

Als je daar nu al mee begint, heb je nog tijd genoeg om er eentje te benaderen en kennis te maken. Zo kun jij tijdens de lerarenstaking met een gerust gevoel gaan werken. En als het bevalt, houd je er een leuke oppas aan over wanneer je een keer een avondje weg wil.

Lees ook: Online een oppas zoeken, hoe doe je dat?

Je oppas delen tijdens de lerarenstaking

Vind je het niet erg dat je oppas op meerdere kinderen past in jouw huis? Vraag vrienden of moeders van het schoolplein of ze jouw oppas met je willen delen. Zo deel je de kosten en hebben de kinderen meteen een speeldate. Vraag het natuurlijk ook even aan je oppas, of misschien weet zij wel gezinnen die ook op zoek zijn naar opvang tijdens de stakingsdag.

Gastouder zoeken voor de stakingsdag

Maak je zelf al gebruik van een gastouder? Als ze niet vol zit, kun je kijken of ze daar een half dagje extra terecht kunnen. Als ze wel vol zit, kun je kijken op Sitly.nl of via je gastouderbureau of er nog een gastouder is met extra plek op deze dag.


Wil je de leukste oppas of gastouder vinden om de stakingsdag op te vangen, registreer je dan gratis en vrijblijvend op Sitly. Zowel de registratie als het bekijken van alle profielen is gratis!


 
Heb je een iPhone of Android telefoon? Download de Sitly app dan op je telefoon op tablet door op de onderstaande button te klikken.
 
Google App


Stakingsdag bij opa en oma

Heb je familie in de buurt waar je op terug kan vallen? Ooms, tante’s, opa’s of oma’s die het niet vervelend vinden om een keer een dagje op te vangen? Dan heb je geluk. Het is de goedkoopste en gemakkelijkste manier van opvang regelen natuurlijk!

Ouders voor ouders opvang

Laten we eerlijk zijn: dit is vast niet de laatste keer dat er gestaakt wordt. Je kan kijken of je met vrienden of moeders van klasgenoten kan ruilen: Deze keer zijn de kinderen bij jou, de volgende keer vangt zij ze op. Zo scheelt het je toch een vakantiedag. Moeten jullie je wel aan de afspraak houden natuurlijk, de volgende keer!

BSO extra open tijdens de lerarenstaking

Veel BSO’s zijn extra open tijdens de staking, zodat de kinderen – net als in de vakanties – gewoon opgevangen kunnen worden. Omdat de vraag hiernaar tijdens de stakingsdagen hoger is dan normaal, is het wel goed om op tijd te informeren of er nog plek is. 

Thuiswerken of je kind mee naar je werk

Zijn alle opvangmogelijkheden vol of niet beschikbaar voor je? Kijk dan of je een dagje kan thuiswerken. Niet ideaal, maar misschien krijg je nog wat gedaan. Of, voor je kind ook leuk, neem hem of haar een dagje mee naar je werk. Zorg voor voldoende afleiding en eventueel een collega die je kind entertaint als jij even iets moet doen. Veel kinderen vinden het prachtig om mee te gaan naar het werk van papa of mama. 

Lees ook: Sitly oppas app voor iPhone en Android