Ontdek het uurtarief van oppassers in je buurt

Min. leeftijd Max. leeftijd

Bereid om:

Voor ouders is het soms best een opgave om een goede oppas te vinden. Zeker wanneer je netwerk niet zo groot is. Met de Sitly app wordt het nog gemakkelijker om jouw ideale oppas(sers) in de buurt te vinden. Vanuit je luie stoel kun je rustig kijken wie er in jouw buurt beschikbaar is en welke oppas aan jouw criteria voldoen. In dit artikel lees je alles over de Sitly app en de functionaliteiten ervan.

Sitly account aanmaken

Wanneer je de Sitly oppasapp voor iOS of de Sitly oppasapp voor Android hebt gedownload is een account maken heel gemakkelijk: dat kan al door je aan te melden met je Facebook account, of je meld je aan met je voor- en achternaam, je adres en je kinderen. Je doorloopt in de Sitly app een kort aanmeldformulier waar je jouw gegevens en die van je kinderen invoert, (die niet openbaar worden weergegeven), vinkt dan aan waar je naar zoekt en tik een korte tekst ter introductie, waarbij je je voorkeuren nog verder kan aangeven. Tenslotte voeg je een foto toe (dit verhoogt de kans tot het vinden van een oppas) en je kunt gaan zoeken. Het hele aanmeldproces heb je via de app binnen 2 minuten doorlopen.

screenshot sitly app aanmelden

“Het fijne van de app is dat hij gebruiksvriendelijk is en je snel een overzicht hebt met oppassers die bij je passen en die bij je in de buurt wonen. Je hebt meer keuze dan wanneer je via-via vraagt, waardoor je ook kritischer kan zijn. En het verruimt je blikveld: Ik wist helemaal niet dat er een leuke oppas in de straat achter mij woonde, die komt nu bij mij!” – Paulien, moeder van 1 dochter

Profiel bewerken in de Sitly app

Als je de aanmelding hebt doorlopen, vind je rechts onderaan een icoon dat je naar je profiel leidt. Je vindt daar je account instellingen en je voorkeuren. Je kunt daar altijd je bio aanpassen, of de dagen aanpassen wanneer je een oppas nodig hebt.  Via de app kun je ook meer foto’s toevoegen in je profiel. Met een goede foto val je meer op. Je kunt er voor kiezen om op de foto te gaan met je kinderen, maar dat is niet nodig. Als je je voorkeuren aan je huidige situatie hebt aangepast, kun je gaan zoeken naar een geschikte oppas.

Screenshot sitly app babysitters

Hoe werkt de Sitly app?

De app filtert babysitters op basis van jouw voorkeuren én die van de ingeschreven oppassers. Omdat je alleen maar een verhaaltje over jezelf hoeft te vertellen en daarnaast al je voorkeuren kunt aanvinken, zie je al snel een selectie van babysitters die aansluiten op jouw wensen. Degene die niet aan jouw criteria voldoen, vallen af. 

Voer dus al je voorkeuren in bij de filters. Welke dagen heb je oppas nodig? Hoe ver mag ze van je vandaan wonen? Wil je dat ze referenties heeft of beschikbaar is voor naschoolse opvang? Welke leeftijd heeft je voorkeur? Hoe nauwkeuriger je bent, hoe beter de oppassers die overblijven bij je criteria passen. Vind je dat je uiteindelijk te weinig keuze hebt, kun je kijken naar welke criteria je misschien minder belangrijk vindt of wel wilt verruimen. Vind je er meerdere geschikt? Sla ze dan op in je favorieten door op het hartje te drukken. Zo zie je je favorieten straks in één oogopslag terug. 

screenshot sitly app filters

Profielen van babysitters bekijken

Als je filters ingesteld zijn, heb je een overzicht van de babysitters die aan jouw criteria voldoen. Kijk in de lijst of er een oppas is die je aanspreekt en klik op het profiel. Daar kun je kijken of haar persoonlijke verhaal je ook aanspreekt en of ze daadwerkelijk overeenkomt met jouw wensenlijstje voor een oppas. Zijn er op basis van de bio nog oppassers die afvallen, kun je ze naar links swipen om ze zo te verbergen. Je kunt ze op een later tijdstip weer terug halen als dat nodig is, want wanneer je profielen hebt verborgen krijg je een extra veld bovenin je zoekresultaten. Als je daarop klikt, zie je alle verborgen profielen en met één klik zet je ze weer terug.

screenshot sitly app sitters      screenshot sitly app verbergen hide

Vind je een oppas die je aanspreekt? Dan kun je haar een berichtje sturen. Als je zelf het eerste bericht wil sturen kan dat wanneer je een Premium account aanschaft. Als je zelf niks weet om te zeggen, kun je de oppas ook een standaard bericht sturen waarmee je haar uitnodigt om je profiel te bekijken. Je kunt ook wachten tot een babysitter jou benadert. Reageren op berichten die je ontvangt is namelijk helemaal gratis.

“Ik vond het prettig om zelf de eerste berichten te kunnen sturen. Zo kon ik zelf bepalen welke babysitters mij aanspraken en hoefde ik niet te wachten op berichten van babysitters. Ik kon meteen schakelen en had binnen een week twee leuke meiden die wilden komen oppassen, en waar mijn kinderen gek op zijn!” – Laura, moeder van 2 jongens

Screenshot sitly app message

Een oppas gevonden via de Sitly app, wat nu?

Heb je een oppas gevonden? Je kunt berichten uitwisselen om elkaar beter te leren kennen, of misschien een keertje Skypen. Als het bevalt, spreek dan een keer af. Je zit nergens aan vast. Uiteindelijk bepaal jij of je de oppas leuk vindt en of ze past bij jouw kinderen. Voelt het toch niet goed of kom je er samen niet uit, dan zoek je opnieuw.

Met de Sitly app heb je zelf de controle over je zoektocht en de oppas die je aanneemt. Je voert zelf het sollicitatiegesprek en bepaalt zelf of je verder gaat met een oppas of niet.

Een sollicitatie is niet altijd gemakkelijk. Om je op weg te helpen hebben we een aantal artikelen voor je geschreven: Over hoe je het kennismakingsgesprek met je nieuwe oppas kunt aanpakken, welke vragen je aan je nieuwe oppas kunt stellen en hoe je het oppastarief bepaalt.

Download de Sitly app

Probeer de Sitly app nu zelf! Je kunt de app gratis en vrijblijvend downloaden vanuit de Apple Store en de Google Play Store.